Camparlivet


Förut har blogginlägg fördröjts för att vi inte riktigt vetat vad vi ska fylla dem med, det här är ett sånt inlägg som skulle kunna dröja för att vi gjort så mycket så man inte vet vart man ska börja. Men vi kommer ha spenderat ca 18 timmar på Christchurch flygplats innan planer lyfter vilken gör att vi känner oss skyldiga till att faktiskt ta tag i det hela.
 
Men vi gör väl på enklast möjliga sätt. Vi börjar från början. 
Ni ska få en förkortad version men förbered er på läsning! 
 
Vi har bilat runt i en campvan, vilket betyder att vi verkligen bott ovanpå varandra i 16 dagar. Lagat mat på gasolkök, ätit, sovit och kört i bilen. 
 
Vi såg berg och vackra sjöar vart vi än tittade under vår bilfärd. Allt tog andan ur oss. 
 
En av våra bästa vandringar gjorde vi redan 3:e dagen vid staden Wanaka. Vi körde ut på en väg från staden som aldrig verkade ta slut och ledde oss mer och mer vilse. Men tillslut, kunde vi börja vår vandring som bjöd på grymma utsikter över en glaciär som kändes som om de bara var en armslängd bort.
 
Queenstown besöktes vid olika tillfällen under resan. Om någon av våra nära och kära lyckats missa det så skedde ett bungy jump hopp där på 134m. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, men när jag tagit steget ut var det den bästa känslan jag varit med om, vi vill göra det igen och igen! 
 
Vi har besökt det det omtalade Milford sounds som va otroligt vackert med bergens avspegling i fjorden. Vi hade hunnit vant oss så mycket vid Nya Zeelands otroliga natur att vi inte tyckte att " det var något speciellt" tills vi skärpte till oss och skämdes lite för att vi inte förstod vad vi upplevde.
 
Massa vandringar har gjorts, vi kallar oss inte rutinerade, men vana vandrare vill vi nog sträcka oss till. Från att se glaciärer ena dagen gick vi en vandring som bjöd på paradisstrand efter paradisstrand dagen därpå. Mäktigt! 
 
Vi känner att vi samlat en hel massa vuxenpoäng, då det i princip varit vi och 30+ som man setts kring de längre vandringarna vi gjort. Och ännu mer poäng inkasserades när vi med ungefär samma människor gav oss ut på vinprovning. 
Intressant fakta, goda viner och trevliga experter träffade vi, en grym upplevelse helt klart! 
 
Sedan har vi gjort så mycket mycket mer, som jag inte orkar sätta på papper utan som ni får höra om muntligt när vi kommer hem! 
 
Ni ska i alla fall få den traditionella 
månadens... 
 
Mat: Pasta
 
Dryck: Vatten
 
Mest oomtyckta: Sandflugorna vars bett kliar flera gånger mer än myggens.
 
Motto: " Det står inte att man inte får... (Campa/köra/gå/ osv)"
 
Tjänsteman: Flygvärden på hit resan som satt sig vid oss och tipsade om hela sydön och gav oss en stor påse godis till resan.
 
Upplevelse: Är inte det självklart? Bungy Jump
 
Rutin: När vi trodde en "campingpolis" kom och skulle ge oss 200$ och vi som en inövad manöver går från sovande till att  låtsas äta frukost.
 
Bästa utsikt: Glaciären vid Robs Roy
 
Avundsjuka: När vi vandrat i 4 timmar till 1000m höjd och det äldre paret dricker varsin Carlsberg.
 
Mest värdefulla resurs: Havet, inom 24timmar duschade, tvättade och diskade vi i havet. 
 
Tanke: Till Christchurch som en gång i tiden varit en fin stad men nu är helt förfallen och i uppbyggnadsstadiet efter flera omfattande jordbävningar.
 
Tröttaste: Sälarna som låg som riktiga softpotatisar och slöade på stränderna i Kaikora.
 
Bekännelse: Harry Potter verkar som dugliga böcker ändå...
 
Godaste: Ferger Burger i Queenstown, inte av denna värld.
 
Kallaste: Badet i ett vattenfall, med glaciär vatten vilket innebar svinkallt.
 
Nya fras för självklarheter ( Ni vet, " bajsar björnarna i skogen?") : Har asiater en kamera? 
 
 Reklam: Air New Zealands säkerhetsfilm som var filmad med Sagan om ringen karaktärer.  ( ska försöka hitta länk till den)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0