Nya Zeeland

Vi har det helt otroligt obeskrivligt bra. Vi har hyrt en bil som vi tar oss runt med på den södra ön och naturen som far förbi utanför fönstret tar verkligen andan ur en.
Igår hoppade vi bungy jump från 134m trodde jag skulle dö när jag stod på avsatsen men känslan i fallet var underbar,mer uppdatering kommer vid tillfälle!
Men betyg so far, alla måste åka hit!


Hejdå Mildura, Hej Nya Zeeland

Nu beger vi oss för andra gången av från Mildura, den här gången definitivt den sista. Om vi var nöjda och hade haft en bra tid sist så har vi nu haft det ännu bättre, mött människor vi aldrig kommer glömma och skapat minnen vi alltid kommer minnas.
 
Sista helgen och veckan och faktiskt känts ganska händelserik. Förra helgen lekte vi lekar, apelsinstafett och hela havet stormar. Som belöning fick vinnarna (vi, tjejer) se killarna dansa i bikini på de allmänna borden. En syn vi sent kommer glömma! 
 
I söndagskväll var det dags för en redig BBQ och när vi till slut dragit killarna ur sängen och bokstavligt talat lagt maten i händerna på dem började de grilla. Och jäklar vad det grillades. 7 kg kött hade vi och den annars så trötta Andre  levererade köttbit på köttbit! 
 
På det nya jobbet vi har där vi plockar vindruvor som har en framtid i russinbranschen så har vi träffat svenskar. Anna och Robert från Åkersberga som undrade om vi hade mer än 1 skola på Gotland och om hela ön är befolkad eller bara Visby. Det skrattade vi länge åt och ställde oss frågan varför alla har en bild av att Gotland är så litet och outvecklat.
I och med att Anna är frisör så gav hon våra hår en välbehövlig omgång med saxen samtidigt som vi fick se underbara bilder av Nya Zeeland och Fiji. I samma stund bestämde jag mig att min smekmånad borde avnjutas på Fiji öarna.
 
I måndags när vi kom hem från jobbet så var vi båda trötta och hungriga. Vi var tvungna och handla och fixa massor innan vi fick i oss mat, det innebar att blodsockernivån var under trevlighetsnivån, så man blir så där charmigt lättretad.
Den nyinflyttade killen har haft hela huset och köket för sig själv i 10 timmar, men inte förens vi börjar laga mat kommer han på att han också är hungrig och måste trängas i köket samtidigt som oss. Och när roomiesarna gång på gång frågar hur vi som är så små ska äta all den maten, fick de ett kort svar om lunchlådor tillbaka. Om det var kompisarna som var ovanligt irriterande eller om vår stubin va minimalt kort får läsaren avgöra. Men efter lite mat i magen va vi återställda till de sköna lirarna vi alltid är vilket resulterade i att paketet David fått med posten försvann in i ett skåp och lappar sattes upp så att en skattjakt väntade honom när han kom hem från jobbet. 
 
Som avslutning på vår grymma tid här så bjöd vi vårt kära hus på äppelpaj och glass, alla hjärtans dag som det var.
Vi tog en sista bild på house 4 crew, alla skrev i våra "minnesböcker" och några sista rövarhistorier berättades. 
En sista gruppkram och killarna skrattade gott åt vår roadtrip som började med en kundvagn.
 
Så avslutningsvis, tack Mildura och hus 4 på Oasis för en underbar tid!
 
Nu blickar vi fram mot Nya Zeeland, Hilda har planerat i veckor och om 5 timmar lyfter vi!

 


Vardags Australien

Hallå bloggen! Long time no seen men nu är det dags för en liten update.
 
Anledningen till de få uppdateringarna är av det enkla faktumet att det inte händer allt för mycket här i Mildura. Precis som innan jul då vi var här, skaffar man sig en vardag som sakta men säkert rullar på tillsammans med våra familjemedlemmar här i hus 4. Man går upp runt fem, jobbar, kommer hem och sover/ser film/, äter mat och går och lägger sig. Vardagen här är alltså inte så rockig som jag brukar säga! 
 
Just nu har vi det alltså  inte så annorlunda jämfört med 9-5-livet (förutom att vi jobbar 6-13 innan det blir olidligt varmt) och det man ser fram emot är som alla svennar: Fredag! Dock skiljer sig fredagarna a.k.a crazy fridays här lite om man jämför med en Idol fredag hemma. Det är liksom lite mera crazy när alla trötta Backpackers slappnar av efter en lång arbetsvecka. Känns som att vi varit med om rätt mycket; vi har tävlat , lekt lekar, haft språkskola, dansat på vardagsrumsbordet, slängt upp katter på taket och folk har blivit kroppsmålade ett x antal gånger. Jag har till och med blivit rakad i nacken med en hårtrimmer och jag märkte inget förrän dagen efter då en stor hårslinga ramlade av. Jag blev ganska sur på Andrew om man säger så... Good memory tyckte han! 
 
Man vet aldrig riktigt vad som ska hända men vi har alltid riktigt roligt. Dock har det hänt lite tråkigheter förra veckan. Bernard som varit med oss i nästan en månad åkte ifrån oss för att bo ett tag i Manly med sin flickvän och några kompisar. Vi måste faktiskt erkänna att det är tomt här utan vår allas Bruno Mars/Berra Bus. Hoppas han hittar en bra lägenhet och jobb, vi kommer snart och hälsar på :) 
 
En annan tråkighet var att våran dator som vi fått av Malin slutade fungera. Felet var att datorn inte gick att ladda, men vi visste inte om det var fel på laddaren eller datorn. Det började med att vi fick promenera mer än 1 mil eftersom Mildura har lagt sina tre datorbutiker i totalt olika delar av stan.
När vi kommer till den sista, förklarar problemet och plockar fram datorn och laddaren så faller laddaren i två delar. 
Försäljaren tittar på oss och säger 
" I think it's the  charger that's broken"
Jag börjar skrattande förklara att den var hel förut, men vi vet inte om han trodde på oss eller om han helt enkelt trodde vi var enorma tekniska idioter. 
I vilket fall som helst fick vi båda en ganska rolig historia att berätta hemma vid middagsbordet. 
 
Ja, det var en lite uppdatering om hur vår vardag ser ut här i Australien. Idag jobbade vi sista dagen på paprikaplockningen och imorgon börjar vi med vindruvor. Det börjar dra ihop sig och om 10 dagar åker vi till Sydney och sedan Nya Zeeland. Då jäklar ska ni få se på spännande inlägg! 
 
Ha det bra så länge, 
 
Puss Hildur och Jompen! 
 

RSS 2.0