Cairns och dykning

Det var tur att vi inte gav något löfte om att ha bra uppdatering. Just nu är det min mamma som håller bloggen någorlunda igång genom att med jämna mellanrum påminna oss om uppdateringar. 
 
Sedan sist har mycket hänt. 
Vi har varit på Whitsunday. Hade strålande sol alla dagar, så tiden spenderades till stor del på båtens däck för att bättra på brännan. Många snorkelstopp gjordes, fina fiskar och sköldpaddor sågs. Vi fick vår efterlängtade serverade mat och i allmänhet kändes världen hemskt problemfri. 
 
Sedan dess har vi hunnit tagit en nattbuss till Cairns och bland det första jag och Matilda gjorde var att boka en 5 dagars dykkurs. 
Det skulle visa sig bli bland de 5 bästa dagarna på resan. 
Vi började med 2 dagar av teori, poolövningar och utrustnings prövning. Det visade sig att vi hade haft världens tur och fått den bästa dykinstruktören någonsin. Han var alltid så positiv, glad och tydlig. Redan efter första dagen kom jag och Matilda hem i extas och kände oss redan redo för att dyka. Vi var så upp i varv att Sofia och Hilda var tvungna att dubbelkolla att vi faktiskt bara varit i poolen än så länge. 
Efter det följde 3 dagar på havet i en stor motorbåt. Vi hade strålande sol och så klart vatten som de inte haft på en månad. Vi genomförde 9 dyk och en snorkling. 
Alla var helt underbara, färgglada fiskar, hajar, sköldpaddor, sting rockor,Doris, Nemo och mycket mycket mer fick vi se. Efter 4 dyk var vi certifierade dykare till 18m och fick dyka själva. Men jag och Matilda hade hunnit bli så förälskade i undervattensvärlden att vi gick en adventurekurs så vi tog certifikat till 30m och får dyka i grottor och vrak. Det var sjukt häftigt att komma ner så djupt, vi fick dyka genom en grotta med vår instruktör Simon och göra ett nattdyk med ficklampa. När vi gjorde våra egna "fun dive" på egenhand var det svåraste att hantera kompassen och inte komma vilse. 
Under alla dagar serverades lyxmåltider, ägg och bacon till frukost, potatisgratäng till lunch, mängder av olika sallader och alltid efterrätter. Har inte sett så mycket mat på ett halvår. 
Dagarna rullade fort förbi, dyken avprickades och mängder av god mat serverades. När måndagen kom som sista dag ville vi inte gå av båten. Vi hade blivit ett kul gäng och på kvällen dracks hejdå öl på en restaurang med alla som var med.
 
Under vår dyktid, tog Sofia och Hilda vara på soltimmarna vid lagunen, shoppade och var även de ute på en dagstur med båt. Sofia hade dykcert sedan innan så hon dök själv medan Hilda tog två "prova på dyk". De verkar ha haft det precis lika bra som oss och sett massor av fint. 
Vi har alltså alla fyra haft grymma veckor som passerat. Imorgon blir 4, 3 då Sofia lämnar oss för att bege sig hem till Sverige. Kommer bli tråkigt att säga hejdå, då vi har haft en galet rolig östkust resa med henne och är hemskt glada att hon hakade på oss. Men vi får önska en trevlig resa och hoppas att hon inte kommer längta allt för mycket tillbaka när hon kommer hem. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0