Vardagsliv i Mildura!

Dagarna rullar på här i Mildura och en vardag har infunnit sig. Den här veckan har dock inneburit lite kultur utbyte. Mina italienska rumskamrater som delar av dem även är utbildade kockar bjöd i tisdags oss på en galet god pasta carbonara med grönsaker och kyckling efter deras eget recept. Så långbord dukades och vi samlades nästan 12 personer. Massa italienare och vi fyra svenskar jag, Hilda, Nina och Madde.
Vi hann knappt duka av långbordet då vi redan dagen där på samlades upp emot drygt 20 personer då Scott och Manuell styrt upp en paella middag. Och efter två middagar kan vi enkelt konstatera att italienarna kan det där med matlagning. Detta gör att vi känner lite press på oss då vi imorgon ska bjuda tillbaka med köttbullar och potatismos, som efterrätt står chokladbollar på menyn. Vi hoppas även kunna möta upp italienarna i Sydney efter jul för att kunna bjuda dem på ett svenskt julbord.
 
Det märkes här i Mildura att julen närmar sig då fler och fler lämnar denna lilla stad för Sydney eller Melbourne. I torsdags lämnade Scott och Dan och vi börjar fundera på hur vi nu ska hålla uppe stämningen när de inte ständigt finns där och underhåller oss på jobbet. De kommer helt klart saknas. Men förhoppningsvis så möter vi även upp dem i Sydney.
 
Vi tittar på alla era bilder hem ifrån om hur ni julmyser med pepparkakor, lussebullar och luciafirande. Vi kan inte säga att vi saknar det, men ändå säga att vi kommer uppskatta julmyset mer nästa år, när man vet nu vad man missar. Vi gjorde ett tappert försöka att förklara lucia för att kunna fira det här på hostelet. Att börja med att lucia är ett helgon med ljus i håret och att hon har en kör bakom sig dom sjunger vacker och är änglaliknande utan vingar kan de köpa. Men när man säger att killarna är klädda som små tomtenissar eller pepparkakor så övergår förståelsen till konstiga blickar. När sedan frågan om varför pepparkakor heter gingerbread på engelska när det inte är någon ingefära i så uppstår en tystnad och konstateras att vi svenskar mest är lite konstiga.
 
Australien- Down Under Är på andra sidan jorden i förhållande till Sveriges och hela landet är upp och ner. Sommar när vi har vinter, dag när vi har natt, varmt ute svalt inne och regler är till för att brytas (åtminstone i Mildura ) . Och om Sverige är landet lagom då är Australien landet extremt. Ordet lagom existerar inte. Extremt varmt, extremt torrt eller extremt mycket regn. De är extremt trevliga, hjälpsamma och lever med en livsfantasi om att allt löser sig. Sverige kan absolut låta sig inspireras lite grann.
 
 
Har ar alla vi svenskar och en del av italienarna pa middagen harom dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0