Sydney

I lördags anlände vi till  Sydney, jag som varit här en gång förut fick en liten hemmakänsla så här på andra sidan jorden.
 
När vi på söndagen gick för att spana in vår lägenhet så trodde vi att vi kommit till himmelen. Stor rymlig lägenhet med balkong, delar vi med 5 andra personer, men endast tre som vi sett till. En fin balkong med utsikt över harbour bridge, 2 gym, 2 pooler, spaavdelning och tennisbana, vad mer kan man önska? 
För två backpackers som oss så va det som sagt himmelriket.
Därför gjorde det oss inte så mycket att juldagen regnade bort här i Sydney, då vi gick chansen att testa gymmet och spat.
 
Innan dess hann både 23:e och julafton passera. 
Efter lägenhetstitt den 23:e begav vi oss till IKEA, där kan vi snacka om känslan av att "komma hem". Det ser ut som vilket svenskt IKEA som helst, vi åt köttbullar med potatismos och lingon, drack julmust och åt kanelbulle/ mandelkaka. Vi satt och önskade att härligheterna aldrig skulle ta slut.
Men tillslut så gjorde det de, men för att kunna njuta lite mer så köpte vi med oss kaviar, julmust, glögg, lussekatter och delicatobollar.
Jag fick nästan en tår i ögat när pepparkaksdegen var slutsåld. 
Så ledsen att vi började fundera på att bli en "skitjobbigmänniska" och ta IKEA som vårt "slumpmässigt utvalda företag" och beklaga oss på facebook om hur detta skulle förstöra hela vår jul,men vi hejdade oss.
 
På julaftons morgon flyttade vi då in i lägenheten och skapade en lyxig julfrukost med gårdagens IKEA-inköpen. Därefter begav vi oss till familjekompisar till mig, Eva och Pete, en svensk/australiensisk familj där vi skulle fira svenskjul med ytterligare en svensk familj. 
En "svensk jul" i Australien bestod av poolbad, julklapps öppning med paket hemifrån ( tack till våra familjer), PEPPARKAKSDEG, stor julmiddag med skinka, köttbullar, sill, lax, Janssons och lite till. Det var nästan så att en lite julkänsla hittade fram. Det blev en trevlig middag med mycket prat och reseberättande.
När vi tillslut begav oss in till stan för att avsluta kvällen med att ta en öl med Emil och Marcus hade himmelen beslutat för att öppna sig. Regnet öste ner, men efter klädombyte, vilsna tjejer och synen av en manlig hora så träffade vi killarna och julafton kunde inte ha blivit bättre.
 
Vi trivs båda två som fiskar i vattnet här i Sydney. Lägenhetskompisarna  är trevliga även om vi knappt träffat dem sen vi var på BBQ här innan vi flyttade in. Men ett par tyska killar har vi haft lite pratstunder med. 
 
Idag tänkte vi ta oss en titt på mellandagsrean, men det va köer in i affärerna, smockat i affärerna och kö till prov och kassa. Vi gav upp ganska fort och tog oss istället till botaniska trädgården och sedan operahuset, som vi (eftersom vi någon gång tyckte det va en bra idé att ha på bucketlisten) slickade på. Folk tyckte säkert vi va knäppa, men de lär vi aldrig se igen. 
Dagarna springer förbi så vi ska se till att ta väl vara på dem därför väntar Manly beach imorgon min personliga favorit, vi får se vad Hilda tycker! 
 
Imorgon väntar bildbomb, lovar inget, bara antyder att det kan bli så.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0