Hej från Sydney!

God fortsättning kära vänner.
 
 
Här kommer en liten mellandags uppdatering från Sydney! Dagarna här går i ett rasande tempo och vi har båda kommit fram till att Sydney är en stad vi måste besöka igen på vår resa. Det är en perfekt stad att spankulera runt i då det mesta ligger väldigt centralt. Jag vet inte hur många mil vi har gått denna vecka. Jag gissar på minst en per dag.     
 
 
Vad är det vi har gjort sen sist vi skrev då? Jo, självklart har det blivit lite av Sydneys "måsten" och turistattraktioner. I onsdags gick vi omkring på stan, hade sightseeing och shoppade. Senare tog vi en promenad till Botanic Garden och sen vidare till Operahuset där det är fin utsikt över Harbour Bridge och alla höghus. Efter att ha slått sig fram bland alla asiater för att få en bra bild framför operahuset så kände vi att det var dags att bocka av en punkt på vår bucketlist: att slicka på operahuset! Vi fick många konstiga blickar på oss men det var det värt. Svenskt är gott!!     
Måste också ge cred till arkitekten till Operahuset. Det är en helt fantastisk byggnad i ett helt fantastiskt läge. Jag citerar en okänd människa; " The sun did not know how beautiful its light was, until it was reflected off this building"! Det är en väldigt bra beskrivning tycket vi.     
 
Sol fick vi dock inte se över operahuset då det var lite dåligt väder de första dagarna, men så fort solen tittade fram var vi på hugget och begav oss till Sydneys populära stränder Bondi och Manly. Strålande sol, vita stränder, klarblått vatten och snygga surfare. Ja, Tofta ligger i lä om man säger så...    
 
I fredags körde vi andra utgången här i Sydney och det blev en helhjärtad sådan. Vi började med att möta upp några svenska kompisar och tillsammans körde vi en krogrunda runt George Street och Kings Cross. Kvällen slutade sent och 06.30 vandrade vi hem genom stan bland transvestiter och prostituerade.Dagen efter sov vi till 13 och vi hade lite dåligt samvete att vi sov bort en hel dag här i Sydney.     
Därför kändes det bra att vi körde en Carpe Diem idag. Vi började med gym imorse följt av jobbfix och planering. Sen in till stan, köpte nyårskläder och åt sushi. Eftermiddagen avslutade vi med en visit i stadsdelen New Town och ett besök på chokladcafeet Max Brenner. Med hemmagjord smält choklad direkt från maskinen, via rör i taket till behållarna bakom disken fick vi en fantastisk chakladfondue med färsk frukt och marshmallow. Om det finns en himmel på jorden var vi där idag!     
 
Det var en liten summering av de senaste dagarna. På återseende!
 
Bild 1: Hilda framför Operahuset
Bild 2: Johanna på Ikea
Bild 3: Vi i poolen på julafton
Bild 4: Max Brenners chokladcafée och chokladfondue
Bild 5: Bondi Beach
Bild 6: Lördags fyrverkerier inför nyår i Darling Harbour
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0