Fraser

Dagarna rusar förbi och vi har kryssat av både Noosa, Rainbow beach och Fraser Island.
I Noosa skulle vi ut på en kajak tur i tre dagar, vi visste i princip ingenting utan hade inställningen " vi har inga förväntningar så då kan vi inte bli besvikna."
Omöjligt att misslyckas tänkte vi, mer fel kunde vi inte ha. När vi kommer ut till en riktig buschcamp med tält som ser ut att de ska ramla ihop när som helst, en brun flod och flyende folk sjönk modet, men man måste väl ändå testa och ge det en chans kände vi.
Även den inställningen försvann snabbt när några svenska killar som åkte där ifrån 2 dagar för tidigt, berättade om vattenormar, tält som i princip bara läckte in och att till och med den 60-årige wildlife gubben flydde fältet, så la vi tillbaka väskorna i bilen för att ha sköna sol dagar på Noosas fina stränder istället. Bättre lycka där. Dagarna fördrevs på stranden med bodyboards i vattnet, böcker på stranden och BBQ på kvällarna. Klagomål existerade inte.

Vi träffade 3 goa Borås tjejer som vi slog följe med till Rainbow beach där vi firade påsk med tacos middag och påskgodis.
Med de tre tjejerna tog jag och Hilda en sandboard under armen för att se på enorma sanddynor och åka i sanden i solnedgången. Riktigt maffig plats, riktig svår "sport".
5-åringarna åkte förbi oss i en rasande fart medan vi hade fler störtdyk än lyckade åk i sanden.

Vi hoppade sedan på bussen mot Hervey bay för att ta oss ut till Fraser Island.
Hilda blev chaufför och vi fyllde jeepen med 2 skåningar, 2 norskor och massa mat.
3 dagar och 2 nätter på Fraser blev grymma dygn. Vi besökte vackra sjöar, det ena mer paradis likt än det andra. Vi fick se ett vrak som sägs vara ett av de mest fotograferade skeppen i världen. Vi badade i champagnepoolar och drack champagne, gled ner i en ström bäck(?) som var så kall att ingen ville hoppa i, men så kul att ingen ville gå upp.
Vi sov i stora tält, såg dingos, spanade efter hajar utan lycka och hade en bilrace på stranden. Antar att jag inte behöver nämna att vi vann racet?
Vi lärde oss också norska lekar, som ska pluggas innan vi möter norskorna om 5 dagar igen i Airlie beach tillsammans med våra Borås tjejer.
Dagarna rullar som sagt på och trots att stunderna då vi tar det lugnt finns gott om på stranden så verkar orken för att ta tag i saker bli sämre. Allt som finns i våra huvuden är dagen som väntar eller kommande avresa. Det gör att uppdateringarna här blir ganska glesa, vi ska försöka bättra oss, men kan inget lova då ett sådant löfte antagligen skulle brytas, men ett försök låter i alla fall fint.

Hoppas ni där hemma klarar er i alla fall och jobbar med att få sommar till vi sätter fötterna på svenskmark.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0